ČESKÁ TŘEBOVÁ – V průběhu září se na Skalce začalo s rekonstrukcí tělocvičny, jejíž střecha se letos v lednu propadla. Pardubický kraj, jako investor stavby, zajistil instalaci nových vazníků, které by měly zabránit tomu, aby přišla další havárie. “Ta stavba opravdu není podceněná. Jsou různé křížové posudky, kterými jsme se snažili mít jistotu v tom, že nedojde k žádné podobné události,” sdělil OIK TV hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Jakmile byla budova opětovně zastřešena, práce se přesunuly do interiérů, ve kterých proběhlo vysoušení. Žáci VOŠ a SŠ technické i sportovci z řad veřejnosti již brzy zjistí, že nové kryté sportoviště je připraveno sloužit svému účelu.

Otevření tělocvičny je naplánováno tak, aby k němu došlo do roka od pádu střechy. “Pro nás je závazek, který jsme dali, splněný. Já předpokládám, že nová tělocvična, bude budit důvěru a už se těším právě na její otevření,” řekl hejtman Netolický. “V průběhu  otevření se připravují ukázkové tréninky klubů z České Třebové. Basketbalu, volejbalu a florbalu. Vystoupí i taneční skupina. Počítáme potom i s basketbalovým zápasem první ligy mužů,” doplnil ředitel VOŠ a SŠ technické Jan Kovář.

Ke zmiňovanému dojde 11. ledna roku 2018.