ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V podzimních měsících loňského roku byla v Hylvátech zahájena rekonstrukce hasičské zbrojnice. “Máme hotové komplet demoliční práce, máme hotové vlastně všude podkladní betony. Pracuje se na přístavbě garáže, na prodloužení,” shrnul dosavadní průběh akce referent odboru rozvoje města Michal Nezdařil.

Podle pracovníka Městského úřadu Ústí nad Orlicí zatím veškeré činnosti probíhají podle plánu, a tak nic nebrání tomu, aby se přikročilo k dalším úpravám budovy. “Co nás bude čekat? Zahájení prací na rozvodech vnitřních, kanalizace, voda, elektrika. Pak následně to bude finalovat na těch venkovních úpravách, co se týče zateplení celého objektu a nová fasáda,” sdělil OIK TV Michal Nezdařil.

Město, které celou akci hradí ze svého rozpočtu, rekonstrukcí zbrojnice pokračuje v modernizaci lokality, kde byla opravena škola a revitalizován park. “My jsme velice rádi, že probíhá rekonstrukce hylvátské hasičské zbrojnice. Od roku 2006 byla slibována hasičům. Konečně v loňském roce se podařilo tedy tento slib splnit a schválit investiční prostředky,” řekl předseda Osadního výboru Hylváty Pavel Svatoš. “Celková stavba by měla stát 6 milionů včetně DPH. Dokončena by měla být do konce června letošního roku,” uvedl referent odboru rozvoje města Michal Nezdařil.

Rekonstrukce zbrojnice nebude jediným krokem k vylepšení zázemí hasičů. “Výsadba nových dřevin proběhla tak, aby byla zachována dráha pro trénování hylvátské hasičské mládeže, takže směrem do hylvátského parku budou mít vytyčenou dráhu, která bude sloužit k nácviku,” uzavřel předseda Osadního výboru Hylváty Pavel Svatoš.