ČESKÁ TŘEBOVÁ – Už jen jeden jediný objekt zbývá stavebně dokončit a rozsáhlá rekonstrukce českotřebovské čističky je hotova. Dodavateli stavby se tak podařilo nejen dohonit zimní skluz, ale vypadá to, že dokonce skončí v malém předstihu.

Hotovo má být s koncem roku 2012. Když se začínalo stavět, avizovali stavbyvedoucí radikální změnu. Ta přišla v podobě téměř všech zcela nových nebo značně upravených objektů. Asi nejvýraznější změnou jsou biologické linky, které rekonstrukce vyzvedla vysoko nad původní terén. Dnes už jsou tři v činnosti, čtvrtá se chystá na vodotěsné zkoušky a zátěžový provoz. U ostatních objektů dobíhají dokončovací práce, spočívající v pokládání chodníků na jedné straně stavby a zateplování objektů a budov v zadní části stavby. Jediným nedokončeným objektem je budova kalojemu uprostřed stavby. I ten by ale měl být dokončen do konce měsíce listopadu. Stejná situace je i na rozvodech kanalizace v rekonstrukcí dotčených částech města.

Ty už jsou včetně protlaku pod silnicí hotovy v ulicích Na Drahách, Břízky a v části Lhotka. Zbývá dokončit pouze část v ulici Grégrova, kde se stále ještě intenzívně pracuje. Celý rok 2013 pak bude zrekonstruovaná čistička ve zkušebním provozu.