ČESKÁ TŘEBOVÁ – Nové kontaktní a koordinační centrum dostala Policie ČR v České Třebové. Vzniklo rekonstrukcí vstupu v přízemí budovy, kde obvodní oddělení sídlí. Za účasti pozvaných hostů byly prostory pro veřejnost otevřeny v pátek 9. listopadu.

Přestřižením pásky je do provozu uvedl ředitel Policie Pardubického kraje Radek Malíř společně se starostou Jaroslavem Zedníkem a krajským hejtmanem Martinem Netolickým. Zřízeno bylo za spoluúčasti Evropské unie v celkovém nákladu 2,7 milionů korun.

Podobných policejních center je nyní v Pardubickém kraji nově zřízeno celkem 5. V Králíkách, Žamberku, Letohradě a České Třebové už byly otevřeny, služebna ve Vysokém Mýtě na zahájení provozu teprve čeká. Českotřebovské obvodní oddělení získalo podle velitele Štěpána v nových prostorách místo, kde může důstojně a na úrovni 21. století přijímat podněty od občanů nebo jim v krizových situacích poskytovat základní informace a služby. Zároveň bude nové centrum fungovat jako klíčový prvek Integrovaného záchranného systému.