ÚSTÍ NAD ORLICÍ – I když před několika týdny starosta města Ústí nad Orlicí Petr Hájek stále doufal, že hrozba nezastavování vlaků RegioJet v jeho městě nebude, v pondělí 17. září přišla od dopravce jasná zpráva. Se zastavováním vlaků v Ústí nad Orlicí se nepočítá zejména díky plánované rekonstrukci železničního koridoru v Úvalech. Z vyjádření RegioJetu je jasné, že soukromý železniční dopravce volil kompromis mezi obchodní politikou jednotlivých dopravců, kapacitou dopravní cesty, provozními hledisky a řadou dalších faktorů.

„V rámci jízdního řádu 2013 nebudou spoje IC RegioJet bohužel v Ústí nad Orlicí zastavovat. Tato skutečnost nás velmi mrzí, nicméně musíme respektovat veškerá výše uvedená hlediska při sestavování jízdních řádů i dopad veškerých kroků na většinu cestujících ve vlacícj IC RegioJet. Mrzí nás, že nebudeme moci v roce 2013 našim zákazníkům v Ústí nad Orlicí nabízet naše služby. Pokud by se situace změnila, jsme připraveni se do Ústí nad Orlicí vrátit.“ napsal tiskový mluvčí firmy Tomáš Ondrůj.

Naopak v Zábřehu na Moravě, který opatření dopravce také postihne budou zastavovat dva spoje denně, směrem na Prahu ráno a směrem na Ostravu večer.

RegioJet vyjel na české koleje 26. září 2011 včetně zastavování i v Ústí nad Orlicí. Od poloviny roku 2012 se jeho zastávky přesunuly z nádraží na zastávku kvůli plánované rekonstrukci koridoru, která má začít do konce roku.