ČESKÁ TŘEBOVÁ – Až dva tisíce pracovních příležitostí by mohly vzniknout v nové průmyslové zóně na okraji města Česká Třebová. Slibují to investoři, se kterými je město v jednání o odkupu pozemků. Pokud se podaří vše dotáhnout do konce, mohli by sem lidé za prací začít dojíždět do dvou let.

Ke smělým plánům vedou českotřebovskou radnici jednání se zahraničními investory, kteří projevili o pozemky v nové zóně zájem. Lákadlem je nejen cenová politika města, ale také blízkost železnice, vznikající kontejnerové překladiště a v neposlední řadě celní správa, která se má do města po novém roce stěhovat. Celkem jsou to 4 vážní zájemci, kteří chtějí do České Třebové umístit svá logistická centra. Které firmy a odkud konkrétně budou, starosta sdělit nechtěl. Z rozhovoru pouze vyplynulo, že se bude jednat o převážně zahraniční kapitál, který by do města mohl přinést vytoužené zvýšení počtu pracovních příležitostí až na celkové 2 tisíce nově vzniklých míst.

Obyvatelé to vítají, opozice je v hodnocení opatrná. Nezbývá než držet aktivitě města a budoucí zóně palce, aby o své potenciální investory nepřišla podobně, jako když se v České Třebové chystali vyrábět trubky Italové. Těm tehdy plán zde investovat zhatila nastupující hospodářská krize.