LANŠKROUN – Stavba nového Kulturního domu v Lanškrouně začala! Výstavba by podle plánů měla trvat patnáct měsíců. Zahájena byla poklepáním na základní kámen.

Připravených kladívek se chopili: starosta Radim Vetchý, zástupce stavební firmy Jiří Calábek, představitel projekční kanceláře Luboš Kaplan, radní Pardubického kraje Bohumil Bernášek, vedoucí odboru investic Lukáš Pražan a stavební dozor Jiří Hudeček. “Vlastně po dvou a půl letech příprav výstavby Kulturního domu jsme se dostali až k samotné realizaci. Já jsem z toho velice rád a nejenom já ale i moji kolegové z rady, ze zastupitelstva a věřím, že i lanškrouňáci,” řekl starosta města Radim Vetchý.

Nový Kulturní dům bude spojen z nové přístavby a rekonstruované Langerovy vily z konce 19. století. Ta ve svých útrobách skýtá i historické prvky, které by měly zůstat zachovány.

Po celou dobu příprav tohoto projektu byla předmětem mnoha diskusí jeho cena. “Kulturní dům byl vysoutěžen za necelých 140 mil. korun a to pokryje částečně úvěr a částečně vlastní prostředky,” sdělil starosta města Radim Vetchý.

Prvního návštěvníka by nový Kulturní dům mohl přivítat již v příštím roce. Jaká pozitiva a jaká negativa Lanškrounu nový kulturní stánek přinese, ukáže až čas.