ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Začátek druhé poloviny srpna byl v Černovíru opět ve znamení tradičního rolování slámy. Na návsi a jejím okolí poměřili síly jak zkušení účastníci této soutěže, tak nováčci.

Na Černovírské návsi se opět sešly desítky závodníků. Kromě českých nechyběli ani hasiči z polského Starého Waliszowa a Popráci z partnerského Berlína – Neuköllnu. Tradičně se jako první na start postavily děti, pro ně byla připravena kratší trať a menší balík. Dětská družstva se sešla pouze tři a vítězi se nakonec stali Koulaři.

Mezi sedmi týmy dospělých se na trati dlouhé 222 metrů o vítězi rozhodovalo mezi čtyřmi nejrychlejšími z úvodních kol. Těmi byly Krvané prsty, Fofr team, Baletky a SDH Horní Čermná. A právě hasiči z Horní Čermné stejně jako vloni vybojovali putovní pohár místostarosty města a navíc postoupili do obdobné soutěže, která se uskuteční v partnerském Berlíně-Neuköllnu. Druhé skončili Baletky a Třetí Fofr team. Ten byl ve výsledkové listině následován Krvavými prsty, hasiči z polského Starého Waliszowa, domácími hasiči Černovír a poslední skončili Popráci z partnerského Berlína -Neuköllnu.