ORLICKOÚSTECKO –  Řidiči jedoucí po silnici I/14 přes Libchavy u Ústí nad Orlicí si možná již všimli nových kamer v jejím okolí. Logicky by se asi dalo usuzovat, že jsou na měření rychlosti. Je tomu tak ale doopravdy? Zjišťovali jsme podrobnosti.

Pokud jste v nedávné době jeli v Libchavách po tzv. čtrnáctce ve směru od Ústí nad Orlicí nebo od Vamberka, mohli jste si povšimnout dvou kamer v blízkosti silnice. “Kamerový systém v Libchavách byl pořízen z dotací Ministerstva Vnitra, z Programu podpory prevence kriminality, a k tomuto účelu také slouží, jako bezpečnostní opatření, které bude pomáhat Policii v případě spáchání trestné činnosti,” objasnila starostka Libchav Jana Hodovalová.

Tyto kamery k měření rychlosti vozidel tedy neslouží. “Určitě ne, zaprvé program to neumožňuje a bylo by to pod sankcí, a ani to není naším záměrem,” doplnila starostka Libchav Jana Hodovalová.

Pokud jste se svým vozem jeli tímto úsekem, a třeba i o trochu rychleji, tak se alespoň těchto kamer bát nemusíte. S policisty měřícími rychlost se ale na této silnici s největší pravděpodobností budeme setkávat nadále.