PARDUBICKÝ KRAJ – V sídle Nemocnice Pardubického kraje se v úterý uskutečnilo další z řady koordinačních jednání k výstavbě centrálních urgentních příjmů v Orlickoústecké a Pardubické nemocnici. Zástupci společnosti a představitelé kraje si potvrdili podrobný harmonogram stavby, která by v případě Ústí nad Orlicí měla být dokončena na podzim 2020. V případě Pardubic bude podrobnější harmonogram představen na příštím koordinačním jednání.

„Máme za sebou již několik kol jednání o konkrétní podobě centrálního příjmu v Orlickoústecké nemocnici, kdy jsme si vyjasnili, jakou podobu má stavba mít včetně vnitřního uspořádání jednotlivých pater. Nyní si upřesňujeme harmonogram celé výstavby, která je rozdělena na dvě etapy. Cílem je jednoznačně plnění termínu dokončení stavby v průběhu roku 2020 tak, jak bylo slíbeno na počátku tohoto volebního období. Na tom trvám a uděláme vše pro to, abychom stavbu v tomto roce dokončili,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Projektová dokumentace je v případě Ústí nad Orlicí rozdělena do dvou částí. Tou první, která bude zahájena již v letošním roce, je výstavba ostatních objektů s dokončením v roce 2019. V něm bude zahájena druhá etapa, která spočívá ve výstavbě samotné hlavní budovy centrálního příjmu,“ uvedl 1. náměstek hejtmana pro oblast investic Roman Línek.

Společně s nemocnicí v Pardubicích se v současné době jedná o zařízení pavilonové bez jednotného příjmového místa, což je pro pacienta nepřehledné a nepohodlné. „Oba projekty jsou hlavními investičními prioritami v krajském zdravotnictví. Pro mne osobně je velice důležité, že se do debat o vnitřním uspořádání zapojili také jednotliví primáři a lékaři, kteří se na pracovištích každý den pohybují,“ dodal  LadislavValtr, krajský radní pro zdravotnictví.