foto: Lukáš Prokeš

PARDUBICKÝ KRAJ – Na orlickoústeckém gymnáziu začnou stavební práce. Ve středu zde totiž bylo předáno staveniště firmě, která ve škole vybuduje nové laboratoře.

Na orlickoústeckém gymnáziu budou vybudovány nové laboratoře a pořízeno vybavení laboratoří přírodovědných předmětů v celkové hodnotě za necelých 16 milionů korun. Projekt bude spolufinancován z Integrovaného regionálního operačního programu,“ informoval radní pro školství Bohumil Bernášek.

Předmětem stavební části projektu je vestavba odborné učebny do podkroví, vybudování osobního výtahu a modernizace a vybavení 6 odborných učeben, tedy fyzikální a chemické laboratoř, chemické posluchárny, biologické posluchárny a počítačové a multimediální učebny. „U všech odborných učeben je navrženo nové technické vybavení jako projekční technika, PC nebo laboratorní přístroje, v některých učebnách je navržena modernizace vybavení nábytkem. Projekt také řeší rozvoj vnitřní konektivity školy a připojení k internetu,“ řekl radní Bernášek.

Díky projektu získá naše škola nové vybavení do výuky, ale zároveň se vyřeší i některé již zastaralé provozní záležitosti. Pro nás to bude určitě obrovský posun vpřed,“ podotkl ředitel Gymnázia Ústí nad Orlicí Marek Hoffmann s tím, že hlavní práce, které zasáhnou počítačovou síť a znemožní běžný provoz, jsou plánovány na letní prázdniny.