160322_STAVBA TELOCVICNY NA SKALEČESKÁ TŘEBOVÁ – Již od konce roku panuje v areálu VOŠ a SŠ technické v České Třebové čilý stavební ruch. Začaly zde demoliční práce na budově kotelny, na jejímž místě vyroste nová moderní tělocvična. Ta současná již nevyhovuje stávajícím potřebám. Nelze jí navíc jednoduše rekonstruovat, jelikož se v obvodových zdech nachází škodlivý azbest, který by se při přestavbě mohl uvolnit do ovzduší. Celkové náklady na výstavbu tělocvičny činí necelých 60 milionů korun a budou plně hrazeny z rozpočtu Pardubického kraje.

„Odstranění stávající budovy kotelny se jevilo jako nejrozumnější řešení, jelikož by v nejbližší době vyžadovala značné investice, které budou využity pro stavbu moderní tělocvičny, která ve městě chybí,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Náklady na výstavbu tělocvičny dosahují 60 milionů korun, přičemž město se zavázalo k vybudování parkoviště a celkového zlepšení infrastruktury v okolí školy,“ uvedl hejtman Martin Netolický s tím, že jednou z možností využití stávající tělocvičny je její převod na město Česká Třebová.

Projekt tělocvičny počítá s tribunou pro 150 sedících diváků, což umožní sportovním klubům ve městě pořádání mistrovských utkání. Velkou výhodou je možnost rozdělení hrací plochy na dvě samostatné, aby mohla být tělocvična využívána více skupinami najednou. Projekt počítá také s přímým napojením na budovu školy tak, aby studenti mohli na hodiny tělesné výchovy přecházet suchou nohou. „Věřím, že tělocvična najde široké uplatnění a bude hojně využívána jak studenty, tak širokou sportovní veřejností,“ dodal hejtman Martin Netolický.