Předseda představenstva Krajské hospodářské komory Pardubického kraje Miloš Huryta a hejtman Martin Netolický. | foto: Luboš Kozel

PARDUBICE – Předseda představenstva Krajské hospodářské komory Pardubického kraje Miloš Huryta a hejtman Martin Netolický včera na půdě kraje podepsali smlouvu o finanční podpoře informačních míst pro podnikatele na území Pardubického kraje ve výši 400 tisíc korun.

„Navazujeme tím na dlouholetou tradici, kdy kraj ze svého rozpočtu již od roku 2005 přispívá na náklady spojené s činností čtyř informačních míst na území našeho regionu. Projekt informačních míst bezplatně usnadňuje orientaci v podnikatelském prostředí nejen začínajícím, ale i zkušenějším podnikatelům. Tuto formu pomoci nelze považovat za nevýznamnou zejména v dnešní složité době, která není živnostníkům příliš nakloněna. Jsem proto rád, že se nám podařilo udržet finanční podporu ve stabilní výši,“ řekl krátce po podpisu smlouvy hejtman Martin Netolický.

V informačních centrech mohou podnikatelé na jednom místě bezplatně získat základní informace potřebné pro své podnikání, ať už jde o zahájení činnosti, o financování podniku nebo o podnikání v rámci celé Evropské unie. Kontaktní místa se nacházejí míst lze využít na téměř 100 místech po celém území České republiky. V Pardubickém kraji jsou podnikatelům k dispozici v Pardubicích, Chrudimi, České Třebové a Svitavách.