ILUSTRACE_ORLICKOUSTECKA NEMOCNICE
foto: Orlickoústecká nemocnice, zdroj: internet

PARDUBICE – Rada Pardubického kraje schválila přípravu nových investic pro období 2016-2017 pro Nemocnice Pardubického kraje, které budou spolufinancovány z programu Ministerstva zdravotnictví a z rozpočtu Pardubického kraje. Jejich celková hodnota je 71,5 milionů korun.

„Tento program posílí investiční možnosti našich nemocnic a pomůže vylepšit jejich prostředí. Konkrétně se jedná v Pardubické nemocnici o stavební úpravy, které umožní instalaci magnetické rezonance v nejvyšší tříteslové kvalitě. Svitavská nemocnice se zase dočká přemístění lékárny do přízemí polikliniky a odstranění havarijního stavu instalací v objektu rehabilitačního oddělení,“ uvádí některé příklady 1. náměstek hejtmana zodpovědný za zdravotnictví Roman Línek.

V Chrudimské nemocnici se z tohoto programu vymění dva lůžkové výtahy, v Litomyšli se budou upravovat vnitřní prostory interny a ambulancí a monoblok dostane novou střešní krytinu. V Orlickoústecké nemocnici byly schváleny úpravy v pavilonu interních oborů a také výměna čtyř výtahů.