ČESKÁ TŘEBOVÁ – V areálu VOŠ a SŠ technické v České Třebové se uskutečnil další z řady kontrolních dní týkající se postupu rekonstrukce sportovní haly, jejíž střecha se zřítila v polovině ledna letošního roku. Za účasti hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického byl představen aktualizovaný harmonogram prací, který předpokládá dokončení stavby do konce letošního roku.

 „V současné době máme schválenou statiku nových vazníků, které jsou již ve výrobě. Byly demontovány průvlaky na skeletu a nové se již taktéž vyrábí. Po 15. srpnu budou usazeny nové průvlaky a začne se připravovat konstrukce na uložení vazníků. Jejich dodání předpokládáme koncem srpna či začátkem září. Od září pak začnou na tělocvičně velmi intenzivní stavební práce, jejichž cílem je dokončení stavby ještě v letošním roce,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Jakmile obdržíme pozitivní stanovisko hasičů, požádáme ihned o stavební povolení tak, aby nedošlo o zdržení byť jen o jeden den,“ dodal hejtman Netolický.

Zájem na bezproblémovém průběhu rekonstrukce má také samotná škola. „Stanovené termíny nám skutečně dávají naději, že bychom již od nového kalendářního roku mohli začít pro výuku využívat nové prostory. Proto aktivně komunikujeme jak se zřizovatelem, tak zástupci stavební firmy a dozoru,“ uvedl ředitel školy Jan Kovář.