PARDUBICE – Rada Pardubického kraje schválila návrh výběrové komise na generálního ředitele akciové společnosti Nemocnice Pardubického kraje. Ta od začátku roku 2015 spojí dosavadních pět nemocnic akutní péče v Pardubicích, Chrudimi, Litomyšli, Ústí nad Orlicí a ve Svitavách. V jejich čele stane dosavadní ředitel Pardubické krajské nemocnice Tomáš Gottvald.

Na nově vznikající místo vypsal Pardubický kraj výběrové řízení, do kterého se přihlásili tři kandidáti – MUDr. Tomáš Jedlička, MHA, dále  ing. Miroslav Procházka, Ph.D. a MUDr. Tomáš Gottvald. Uchazeče posuzovala devítičlenná výběrová komise, jejímž předsedou byl 1. náměstek hejtmana  zodpovědný za zdravotnictví Roman Línek. Každý z uchazečů zaslal svou představu o řízení nemocnic a jejich rozvoji a poté svou vizi prezentoval komisi osobně.

 „Na Tomášovi Gottvaldovi jsme se shodli jednomyslně,“ uvedl Roman Línek. „Vzhledem k tomu, že v komisi byli kromě mne a hejtmana Martina Netolického také zcela nezávislí odborníci jako například exministr zdravotnictví Leoš Heger, nynější náměstek ministra zdravotnictví Tom Philipp, renomovaný lékař a další odborníci, dává to doktoru Gottvaldovi velmi silný mandát,“ dodal Línek.

Novou akciovou společnost bude řídit tříčlenné představenstvo, kde předseda bude zároveň generálním ředitelem a dva členové představenstva jeho náměstky pro zdravotní péči a pro řízení a provoz nemocnic. „Nové vedení musí být velmi efektivní, čeká ho náročné období tranformace. Je to však podle našeho názoru jediná možná cesta, jak nemocnice udržet ve vlastnictví kraje a zajistit jim i další rozvoj,“ konstatoval  hejtman Martin Netolický.

Tomáš Gottvald byl jmenován do funkce generálního ředitele a člena představenstva nástupnické společnosti Nemocnice Pardubického kraje, a. s. s platností od 31. prosince 2014. Je to jedna z největších výzev, které mě v životě zatím potkaly, ale dosavadní průběh fúze i aktuální výsledky hospodaření nemocnice mi dávají sebedůvěru, že náročný úkol zvládnu,“ řekl nový generální ředitel.