ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Kulaté narozeniny se slavily v Orlickoústecké nemocnici. Jubilantem bylo anesteziologicko-resuscitační oddělení. Pacientům slouží už čtyři desítky let. Z původních tří lůžek a po domácku upravovaných přístrojů se vypracovalo v moderní pracoviště se špičkovou výbavou pro celkem 12 lůžek. Domovem jsou mu prostory v nástavbě spojených budov v těsném sousedství vstupu do nemocnice.

Stejně jako se při jubileích ohlížejí za svým dosavadním životem lidé, ohlíželo se také současné vedení ARO, a to videoprezentací během setkání přímo na oddělení. Zazněla taková jména jako primáři Pecka a Kučírek nebo vrchní sestra Eva, které nikdo neřekl jinak než S_ára. Fotografie a články z tisku pak přiblížily dosavadní historii tohoto oddělení, mj. založeného jako první ve východočeském kraji. Přítomní dostali také možnost si oddělení prohlédnout, obdivovat souhru lékařů a sester, zhlédnout dostupnou péči u lůžek. Tu v současné době zajišťuje kolektiv 30 odborně školených sester.

Pro vedení nemocnice je ARO jedním z rozhodujících článků zdravotní péče. Popřává mu proto sluchu v pořizování nejmodernější techniky. Nejnovější přístroj na sálech je sotva několik dnů starý a byl konkrétním narozeninovým příspěvkem k jubileu tohoto oddělení. Dalším konkrétním příspěvkem bude přístroj zvaný videolaringoskop, který by na anesteziologicko-resuscitační oddělení Orlickoústecké nemocnice měl přibýt během následujících dní.