ÚSTÍ NAD ORLICÍ – “Škatulata, škatulata, hejbejte se.” Výrokem z dětské hry lze uvést informaci o tom, že pobočku České pošty čeká stěhování.

V současné době se sídlo hlavní filiálky nachází v ulici Lochmanova. Tam však jakýkoli ruch do konce letošního roku ustane. Pošta ve spolupráci s městem původně naplánovala přesun do objektu v ulici Špindlerova, k tomuto kroku ale v nejbližší době nedojde. “Česká pošta původně plánovala tento přesun, nicméně náklady, které s tím byly spojené, tak byly ve finále vyšší než náš rozpočet, proto jsme řešili náhradní, dočasné, alternativní řešení,” sdělil OIK TV mluvčí České pošty Matyáš Vitík. “Do té doby Česká pošta neustále tvrdila, že ten záměr, který jsme představili veřejnosti, a ten znamenal přemístění pošty do areálu Perly do bývalého výpočetního střediska, tak ten byl neustále připravován,” uvedl k problematice starosta města Ústí nad Orlicí Petr Hájek.

Zmíněné přípravy by ale neměly přijít vniveč. “V současné době počítáme, že to dočasné stěhování na tu novou adresu, tak bude zhruba trvat dva roky, že tam bude sídlit pobočka, a následně bychom se natrvalo měli přestěhovat do těch nových prostor,” doplnil mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Do doby než se pošta přemístí do budovy v ulici Špindlerova, nalezne útočiště v objektu jednoho z orlickoústeckých hotelů. Konkrétně v ulici T. G. Masaryka. “Co se týče dispozic, parkovacích míst a obsluhy, tak nám nezbývá nic jiného, než aby ty poštovní služby byly poskytované v tom rozsahu jako jsou teď, abychom naše klienty nijak tou změnou neomezovali,” řekl mluvčí Vitík.

Jak na změnu zareagují klienti ukáže čas, v současné době je však jasné, že vedení města tuto variantu nevnímá jako úplně optimální. “Já neustále budu apelovat, a ta jednání s poštou v průběhu příštího roku určitě budou obnovena, na to, aby se pošta v co možná nejkratší době, v tom horizontu řeknu dvou let, vrátila do centra,” nastínil další postup vedení města starosta Petr Hájek.

Od 1. ledna 2018 bude hlavní pobočka České pošty umístěna v ulici T. G. Masaryka v prostorech jednoho z orlickoústeckých hotelů.