LANŠKROUN –  Dovybavení lanškrounských ulic novým mobiliářem pokračuje druhou etapou. První byla zahájena již v roce 2014 a ve městě se díky ní objevily nové lavičky nebo odpadkové koše. Nyní obnova pokračuje.

V ulicích se tak obyvatelé mohou setkat s novým vybavením. “Nový mobiliář bude vyměněn na náměstí Aloise Jiráska, kde budou vyměněny staré koše. Potom lavičky byly instalovány na ulici 28. října, na ulici Strážní k piánu, kde jsou vyměněny lavičky za novinovým stánkem,” sdělil jednatel městské společnosti Vladimír Skalický.

Finanční prostředky na obnovu putovaly z městské kasy. “Druhá etapa výměny mobiliáře je hrazena z rozpočtu města ve výši zhruba 500 tisíc korun,” řekl jednatel městské společnosti Vladimír Skalický.

Před zimním obdobím dojde také na údržbu. “Ještě by jsme chtěli v letošním roce natřít staré lavičky, když to nevyjde už v letošním roce, tak připravujeme na jaro jejich údržbu. Jinak ty lavičky jsou dělány z exotického dřeva, takže tam ta zima a ten déšť jim tak moc nevadí,” řekl jednatel městské společnosti Vladimír Skalický.

Obyvatelé města se tak mohou těšit na nový mobiliář v ulicích.