ORLICKOÚSTECKO – Letošní jarní prázdniny jsou u konce a pro děti to znamená navrácení se do školních lavic. V našem regionu o týdenní zábavu ale nouze nebyla.

V České Třebové bylo pro děti připravené promítání animovaných filmů. Mezi těmi byl i snímek “Esa z pralesa”, na který dorazily první prázdninový den desítky dětí. O obyčejnou projekci se ovšem nejednalo. “Promítáme film, který začíná v deset hodin. Po filmu mají děti soutěže o ceny a mají tombolu,” doplnila produkční Kulturního centra Česká Třebová Simona Podzimková.

V Lanškrouně si DDM Damián připravil jarní tábor. “Během týdne jsme navštívili Vida park v Brně, vyráběli jsme, talíře jsme malovali, vařili jsme v kuchyni sušenky, navštívili jsme hvězdárnu v Hradci Králové, znova jsme jeli do Brna do Bonga,” sdělila OIK TV pedagožka volného času DDM Damián Lanškroun Lenka Kovářová.

V Ústí nad Orlicí probíhal pod záštitou DDM Duha taktéž jarní tábor. Mimo her v tělocvičně měly děti naplánované i jiné aktivity. “O jarních prázdninách jsme navštívili Brno, kde jsme byli ve Vida parku, hráli jsme různé soutěže v domě dětí, navštívili jsme V HK Flyzone a viděli jsme i film ve 3D kině,” shrnula zástupkyně ředitelky DDM Duha Ústí nad Orlicí Dana Dostálková.

Prázdninový program si u dětí získal pozitivní ohlasy. “Mě bavilo hned to, jak jsme teďka vyráběli ten vrtulníček a mně se líbily dnešní ranní hry,” podělil se o zážitky Adam. “Já dělám masku, moc mě to tady baví a rád vyrábím,” vyznal se Jakub.

Prázdniny skončily, teď už na ně čekají od pondělí školní lavice. Těšit se mohou na léto, kdy domy dětí a mládeže plánují opět podobné tábory.