ČESKÁ TŘEBOVÁ – Pracovníci Domova dětí a mládeže Kamarád ve spolupráci se členy divadelního kroužku, uspořádali novoroční párty v klubu Rébus, která byla určena dětem od 10 let.

Klub Rébus byl otevřen v září roku 2013 a od té doby pořádá čtyřikrát ročně takzvané párty, které bývají laděné do různých témat. Ta první letošní patřila oslavám nového roku. I když se jednalo o oslavy, z důvodu malého prostoru byla kapacita omezena.

“Na pravidelné setkávání klubu Rébus máme 16 dětí, co se týče maximální kapacity a na ty párty, protože nás sem chodí víc co se týče toho dozoru tak je stanoveno maximálně 20 dětí”, vysvětlila ředitelka DDM Kamarád Jana Endyšová.

Stěžejními aktivitami novoroční párty byly nejrůznější kolektivní hry a kvízy. Jednou z her bylo Hádej kdo jsem, při které měli účastníci na svém čele připevněnou cedulku se jménem známé osobnosti a za pomocí vhodně položených otázek se měli dopracovat k odpovědi, kým jsou.

Nechyběl ani doplňkový program v režii členů divadelního kroužku. Kdo chtěl mohl se nechat nalíčit, nebo se vyfotit se silvestrovskými doplňky.

Vrcholem večera byl slavnostní přípitek při světlech prskavek.