DOLNÍ TŘEŠŇOVEC – TJ Sokol Dolní Třešňovec v letošním roce slaví šedesáté výročí od svého založení. Vedle fotbalové hrací plochy probíhala od začátku července stavba nového víceúčelového hřiště, které bylo v minulých dnech slavnostně otevřeno.

U příležitosti oslav 60. výročí TJ Sokol Dolní Třešňovec se úvodního slova ujali Jan Borovský a místostarosta Lanškrouna Bohumil Bernášek. Přítomni byli i někteří ze zakladatelů tělovýchovné jednoty, kteří obdrželi pamětní vlaječky.

Desítky zájemců se potom vydaly na prohlídku nového sportoviště. Předtím ale proběhlo slavnostní přestřižení  pásky. “Investorem akce bylo město Lanškroun, není ještě definitivní částka stanovena, ale zhruba je to jeden a půl milionu korun,” řekl místostarosta Lanškrouna Bohumil Bernášek.

Nové hřiště s umělým povrchem o rozměrech 36 x 18 metrů může být využíváno na fotbal, volejbal, tenis či další míčové hry.  V areálu je plánována řada dalších inovací. “Výstavba druhej části tribuny, oplocení areálu, dětské hřiště, zrekonstruování starých kabin na klubovnu a takový technický zázemí pro tady ten areál, oprava střídaček a stávajících nových kabin,” sdělil Daniel Vávra, člen výboru TJ Sokol Dolní Třešňovec

Sportoviště by se tak mělo i nadále rozvíjet.