ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Už při příchodu do areálu nemocnice bylo zřejmé, že se děje něco neobvyklého. V parku se to hemžilo návštěvníky různého pohlaví i věku. Důvodem byl další ročník prezentační akce. “Den otevřených dveří pořádáme už potřetí, takže se dá říct, že už máme jistou zkušenost. Cíl je stále stejný, chceme propojit zdravotnickou osvětu se zábavou,” uvedla náměstkyně ošetřovatelské péče Orlickoústecké nemocnice Miluše Kopecká.

Příchozí si tak mohli nemocnici prohlédnout v jiném světle, než jak je zvykem při hospitalizaci nebo ambulantním vyšetření. “Je možnost navštívit některá vybraná oddělení, například ARO, dětské oddělení, rehabilitační a další,” doplnila Miluše Kopecká.

Na dětské oddělení zavítali například předškoláci z orlickoústecké Mateřské školy Klubíčko. O jejich přivítání se postarala dvojice klaunů, která jim přiblížila fungování nemocnice.

Celou řadu informací o poskytování první pomoci nebo vlastním zdraví měli možnost získat také ostatní návštěvníci. “Nabízíme možnost vyšetření například krevní skupiny, nebo hladiny cukru v krvi, měření krevního tlaku,” řekla náměstkyně ošetřovatelské péče Orlickoústecké nemocnice Miluše Kopecká.

Nejen ti, kteří podstoupili zmiňovaná vyšetření, mohli během “Dne Orlickoústecké nemocnice” poprosit o radu zdravotníky, kteří v parku prezentovali nejnovější poznatky ze svých odborností.