ČESKÁ TŘEBOVÁ – Ve městě opět ubylo obyvatel. Jejich počet klesl na zhruba 15 tisíc. Je tento fakt zapříčiněn tím, že se v rodišti Gustava Habrmana žije špatně? Podle ohlasů, které jsme získali v ulicích, asi není třeba věc vidět v temných odstínech. “Já  jsem spokojená. Celkem si myslím, kdyby se opravila sem tam nějaká cesta, která je na boku, tak tady se žije dobře,” sdělila OIK TV jedna z obyvatelek. “Je to tady tak normální,” zhodnotil lakonicky muž ve středních letech.

Někteří obyvatelé jsou tedy spokojení, jiní méně. Ti druzí se s námi podělili o své mínění a navrhli, co by se dalo vylepšit. “Možná víc nějakých kroužků, sportovních záležitostí pro děti, a nějakých takových těch míst prostě pro mě s dětmi, kam můžu jít,” uvedla maminka s kočárkem. “Hlavně bych tady chtěla vylepšit ten zájem radnice o okrajové části města. A potom se mi dost nelíbí koncepce náměstí, protože kontejnery na krásném starobylém náměstí…,” nechala volný průchod své nespokojenosti jedna z obyvatelek.

Co člověk, to názor. Našli se však i tací, kteří se na tom, co postrádají, shodli. “Co tady chybí určitě, je koupaliště,” řekla další z dotazovaných. “Co mi tady chybí? Koupaliště! Jinak je tady asi všeho dost,” měla jasno další obyvatelka města.

Zmiňované koupaliště dříve fungovalo v oblasti Křivolíku, kde by mělo být v upravené podobě obnoveno.