LANŠKROUN – Žáci Základní školy Bedřicha Smetany v Lanškrouně se vzdělávali trochu netradičním způsobem. Během dne prodávali své výrobky a  cukroví na Velikonočním jarmarku.

Svátky jara přivítali také žáci v Lanškrouně. Pro veřejnost zde byl otevřen jarmark, kde děti prodávaly různé výrobky vztahující se k Velikonocům. “Výrobky vystavují žáci od prvních až po deváté třídy. Vyráběli je společně  se svými učiteli a vychovateli na hodinách pracovních činností, výtvarné výchovy i v rámci školní družiny,” vysvětlila Jana Kernová, zástupkyně ředitele.

Nejedná se však o první velikonoční jarmark. Školáci prodávali své výrobky už v loňském roce. “Vedlo nás to k myšlence, abychom ten jarmark pojali tradičně, abychom se tady mohli vždycky v březnu s veřejností setkat a tu školu pro veřejnost otevírat,” pokračovala Jana Kernová.

Žáci školy ale nebyli jediní, kdo zde mohl ukázat svou šikovnost. Zastoupení měl i Dům dětí a mládeže Damián. Nechybělo ani pletení pomlázek přímo na místě. Velikonoční jarmark má dětem a škole pomoct v několika směrech. “První je ukázat školu veřejnosti, takový netradiční den otevřených dveří. Druhá věc je pochlubit se, že naši žáci jsou opravdu šikovní, co všechno dovedou vyrobit a třetí cíl je splnit si základy finanční gramotnosti,” zmínila Jana Kernová.