ČESKÁ TŘEBOVÁ – Představte si, že praještěr Tyrannosaurus rex se pohyboval mezi dětmi v českotřebovském parku Javorka! Zrovna v den, kdy se tam konala tradiční akce pro děti “Českotřebovský kohoutek”.

Park Javorka již podesáté ožil festivalem pro nejmenší, který probíhal v jediné víkendové odpoledne. “Jsme si připravili dvě vystoupení od divadla Koráb, vystoupení cvičené T-Rexí holčičky Berušky a vystoupení nebo takové písničkohraní Magdaleny Reifové a Petra Vacka,” vyjmenovala aktivity ředitelka Městské knihovny Gabriela Boháčková. Vskutku netradiční bylo vystoupení s tyrannosaurem rexem, který nechtěl poslouchat a chvílemi nekontrolovaně pobíhal mezi návštěvníky.

Program však neprobíhal pouze na jednom místě. Tradičně byl v celém parku Javorka a letos se inspiroval divokým západem. Každé dítě dostalo soutěžní kartičku, se kterou procházelo jednotlivá stanoviště pod dohledem kovbojů a indiánek. Ti si pro ně připravily úkoly. Mezi nimi bylo sestřelováni banditů, stavění velkého puzzle, házení podkovou, lepení květů na kaktusy, hádání stop zvířat, prohazování míče otvorem nebo překážková dráha. Jedno ze stanovišť zajistil pátý (vodácký) oddíl místního Junáku, který zajistil projížďky na lodičkách.

I díky letnímu počasí si program nenechaly ujít stovky rodin s dětmi.