ČESKÁ TŘEBOVÁ – Před čtyřmi lety bylo městu doporučeno, aby zajistilo opravu mostu, který se nachází mezi ulicemi Chmelnice a Benátky. “Ta situace se dostala do fáze, že jsme tu akci museli zařadit do rozpočtu. Proběhlo výběrové řízení a dostali jsme se na cenu 3,7 milionu korun,” sdělil starosta města Jaroslav Zedník.

V současné době je přejezd přes řeku Třebovku mimo provoz. Původní most byl totiž snesen a v nadcházejících týdnech bude nahrazen konstrukcí novou. Této fázi přestavby ale budou předcházet potřebné kroky. “Nejbližším bodem bude kontrola břehových zdí a opěr. Podle jejich technického stavu dohodneme se zhotovitelem další postup,” nastínil budoucí kroky vedoucí odboru rozvoje města a investic Karel Švercl. Nová spojnice mezi centrem města a lokalitami v blízkosti kaple sv. Kateřiny se od své předchůdkyně bude lišit například v tom, že se bude jednat o most celobetonový.

“Bude směrově upraven tak, aby průjezd z ulice Chmelnice do Benátek byl plynulejší. Samozřejmě bude obsahovat chodník pro pěší,” přiblížil podobu výsledného díla Karel Švercl. “Zlepší se tak podmínky pro přístup a hlavně nebudeme trnout, že se ten most propadne,” doplnil starosta města Jaroslav Zedník. Stavba by měla být dokončena tak, aby mohl být most předán do užívání do konce letošního října.