ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Vozidlo městské hromadné dopravy se do orlickoústeckých ulic vrátilo v prvních zářijových dnech loňského roku. Za necelých pět měsíců provozu bylo přepraveno 23 589 lidí. “Ustálila se nám měsíční čísla zhruba kolem pěti a půl tisíc, takže my jsme s tímto číslem spokojeni. Máme za to, že řada občanů využívá ráda tuto dopravu,” sdělil OIK TV místostarosta města Michal Kokula.

V prosinci roku 2017 došlo ke změně jízdního řádu. Byly upraveny časy odjezdů jednotlivých spojů. V návaznosti na zmíněnou obměnu jezdí v současnosti autobus jedním směrem dopoledne a opačným směrem v odpoledních hodinách. “Je to důležité připomenout těm lidem, kteří nastupují na zastávkách, které mají proti sobě, aby věděli, na kterou zastávku se mají postavit, protože pokud to občan nezná, tak se může mu stát, že nestihne přeběhnout na druhou stranu, a ten autobus by mu ujel,” upozornil místostarosta Kokula.

Vozidlo neujelo cestujícím, kteří se s námi podělili o své zážitky z jízdy i celkového provozu orlickoústecké hromadné dopravy. “Jezdí to často. Mezi malými úseky. Pro ty důchodce je to opravdu dobré, protože to je docela blízko. Jezdí to fakt úplně všude. Jedu tím poprvé, líbí se mi to a je to příjemné,” zhodnotil jeden z cestujících. “Já si také myslím, že je to dobré pro ty důchodce, nemusí tady chodit pěšky. Hlavně to jezdí docela často, prostě je to dobré,” dodal další pasažér. “Jezdím velmi často, jsem z Prahy. Kdyby to jezdilo včas a bylo to přizpůsobeno rychlíkům, tak budu maximálně spokojená,” řekla další cestující.

K požadovanému vylepšení by mělo dojít za několik týdnů. “Reagujeme zejména na podněty občanů, kteří nás upozornili na to, že některé autobusy odjíždějí dříve než přijíždějí vlaky, takže zejména s ohledem na odjezdy a příjezdy vlaků uzpůsobíme ten čas,” přislíbil místostarosta města Michal Kokula.

Předesílaná změna jízdního řádu je naplánována na 1. března letošního roku.