ČESKÁ TŘEBOVÁ – V měsíci září to byly dva roky, co provozovatel sportovišť v České Třebové zavedl tzv. městské karty. Jako jednotný klíč dnes slouží ke vstupu do celkem 4 objektů ve městě. Kdo chce kartu užívat dál, měl by se postarat o její dobití. Zimní stadion, plavecký bazén, Ski areál Peklák a nově podzemní garáže na dopravním terminálu.

To všechno jsou objekty, které má ve správě českotřebovská městská společnost. Zavedla do nich jednotný vstup na tzv. městské karty. Nejprve byly dva typy, později se sloučily do jedné. Body, které měli jejich majitelé na svých kontech, se převáděly až do konce roku 2010. Od ledna roku následujícího začal platit pouze typ karet nových. Za počáteční investici sto korun a po nabití příslušným počtem bodů si její majitel zajistil fungování na dobu dvou let. Těm nejdříve vydaným kartám lhůta letošním rokem končí, a kdo ji chce užívat dál, musí si platnost prodloužit dobitím alespoň minimální částky. K dobití karty vyčlenil poskytovatel celkem 3 místa ve městě.

Pokladny Zimního stadionu a Krytého plaveckého bazénu a dále pokladnu číslo 4 na Železniční stanici Českých drah. Tam lze také zjistit veškeré informace ke stavu konta a délce platnosti karty. Terminály, které karty obsluhují, tuto funkci nemají. Minimální částka k dobití je 100 bodů, což je 100 korun. Zároveň s dobitím karty se do následných dvou let převedou i všechny zbývající body na kartě. V opačném případě ztrácí karta platnost a i s nevyčerpaným kreditem zaniká.