ČESKÁ TŘEBOVÁ – Zastupitelé projednali a schválili 13 majetkových záležitostí, které se týkaly především prodeje a nákupu pozemků. Dalším bodem programu byla třetí rozpočtová změna v roce 2013. V položce příjmů dochází ke změně kvůli daňovým a dalším příjmům. Získané finance se město chystá proinvestovat. Náklady by však měly být pokryty tak, aby nedošlo k zapojení finanční rezervy rozpočtu, která činí cca 7 000 000 korun.

Představitelé města rovněž projednali a schválili projekt „Zateplení MŠ Vinohrady“. Odsouhlaseno bylo také podání žádosti o dotaci z „Operačního programu životního prostředí“. Dále schválili první změnu „Regulačního plánu městské památkové zóny města Česká Třebová, jež by v budoucnu měla umožnit individuální bytovou výstavbu. Šestým bodem zasedání bylo schválení Obecně závazné vyhlášky číslo 3 z roku 2013 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku.

Vyhláška pozměnila nařízení z roku 2006. Nově se psi a jiná zvířata nesmí pohybovat na dětských a školních hřištích, sportovištích a zeleni v centru města. Konkrétní informace o tom, kde se zvířata mohou pohybovat, budou zveřejněny na webových stránkách města. Jednání se zúčastnila také veřejnost. Její dotazy, výtky či připomínky bude město řešit. Zastupitelstva se zúčastnilo 23 z 27 členů.