ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Se 17 milionovým schodkem v rozpočtu bude v roce 2014 hospodařit město Ústí nad Orlicí. Zastupitelé se na tom shodli na svém prvním letošním zasedání. V navržené variantě rozpočet po krátké diskusi schválili všemi 22 přítomnými hlasy. S rozpočtem zastupitelé schválili také Plán investic města na rok 2014.

Ten je letos ve výši 50 milionů korun a ve znamení zásadních oprav komunikací po kanalizaci i zahájení rekonstrukce ulice T.G.Masaryka, která spolkne 9 milionů korun. Počítá se také se snižováním energetické náročnosti školy Třebovská a mateřských škol Heranova a Knapovec v celkové částce téměř 15 milionů korun. Dále s revitalizací sídliště Podměstí II za 4,4 miliony a pokračováním oprav na  I/14.

V dalším zastupitelé schválili zadání nového územního plánu města, majetkoprávní a finanční záležitosti nebo také nový parkovací systém, který by měl být od letošního roku ve městě zaveden. V současné době je projekt diskutován s dotčenými organizacemi a firmami a 12. března bude představen na setkání s veřejností v Malé scéně. Jednání 22. zasedání Zastupitelstva města je ohlášeno na 14. dubna.