LANŠKROUN – Zasedání zastupitelstva v sálu zámku navštívili iniciátoři petice za změny v přípravě projektu rekonstrukce Společenského domu. Písemnou žádost, kterou podle petičníku podepsalo přibližně tisíc lidí, podpořili svým vstupem také někteří zastupitelé. “Já jsem v první řadě nesouhlasila s tím, jakým způsobem ta veřejná zakázka byla vypsaná, protože tam podle mého názoru chyběly podstatné záležitosti. Vlastně žádným způsobem neexistovalo zadání” uvedla zastupitelka Stanislava Švarcová. “V každém městě existuje opozice, která hlídá to, jestli to je jak má. Trošku mě mrzí, že nejsme schopni pochopit, když se projektuje, že ty výstupy nejsou hned,” řekl starosta Radim Vetchý. Problematice Společenského domu se bude podrobně věnovat setkání, které je naplánováno na 20. dubna.

V hlavní části jednání došlo na schvalování dotací pro sportovní oddíly, subjekty působící v kultuře a organizace, které se zabývají činnostmi pro děti a mládež. S žádostí o přímé navýšení finanční injekce bez složitého papírování se na zastupitele obrátil Jiří Dušánek ze spolku českých skautů. Požadavku Jiřího Dušánka bylo nakonec vyhověno. Středisko Zubr a Dikobraz tak obdrží sto tisíc korun  místo navrhovaných šedesáti.

Diskutovalo se také o ceně za pozemky v bývalém areálu technických služeb. “Jsme uvažovali už v minulém volebním období o prodeji tohoto pozemku, a předpokládala jsem že by prostě částka, kterou město obdrží, za tento pozemek mohla být podstatně vyšší,” sdělila OIK TV zastupitelka Stanislava Švarcová. “Odhadní cena byla tuším okolo devíti a půl milionu korun. Rada města tu minimální cenu stanovila na 12 milionů. Tak to bylo vyvěšeno,” objasnil starosta Radim Vetchý. O koupi se ucházeli 3 žadatelé. Dvěma z nich bylo vyhověno, poslednímu nikoli. Město by za prodej pozemků mělo vyinkasovat přes 12 milionů korun.