LANŠKROUN – Lanškrounští zastupitelé měli na programu na svém dalším zasedání celou řadu bodů. Jedním z nejvýznamnějších byla volba nového místostarosty.

V úvodu informoval starosta města o rezignaci dvou členů zastupitelstva Jaroslava Kužela a Martina Košťála. Na jejich místa nově usedli Lukáš Boháč a Ladislav Sychra, kteří složili slavnostní sliby. Ve funkci místostarosty skončil Bohumil Bernášek, kterého nahradil Miloš Smola. “Naše priority zůstávají stejné, jako byly doposud. To znamená, hlavní prioritou je rekonstrukce Společenského domu, zadhruhý je rekonstrukce polikliniky a moje takové osobní přání je zvelebit okolí Lanškorunských rybníků,” sdělil Miloš Smola. “Odcházím trošku se smutkem, ale výzva dělat radního Pardubického kraje pro školství je pro mě veliká, na tu práci se těšim,” řekl Bohumil Bernášek

Bohumil Bernášek byl následně zvolen do Rady města. “Určitě si myslim, že na základě zkušeností, které mám za ty dva roky, kdy jsem byl ve funkci místostarosty, že budu v Radě platným členem,” sdělil  Bohumil Bernášek

Nový místostarosta přednesl, čím se zabývala Městská rada. Následně se diskutovalo o konci Jany Fryaufové ve funkci ředitelky Základní školy v Dolním Třešňovci nebo odvolání městského architekta Přemysla Kokeše.

Prostor dostali také obyvatelé města, kteří se ptali na opravy silnic či stavbu Společenského domu a schválena byla také nová vyhláška o pohybu psů ve městě. “Pro řadové pejskaře se změní možnost vypustit pejska na volno v katastru města, což do dnešní doby nešlo a právě z toho důvodu jsme vyhlášku měnili, protože byla protiprávní,” řekl Radim Vetchý.

Dále zastupitelé odhlasovali např. také příspěvek na provoz Kulturního centra ve výši 295 tisíc korun či poskytnutí dotace nadačnímu fondu Orlickoústecké nemocnice “S námi je tu lépe” ve výši 70 tisíc korun. Peníze také poputují sportovním organizacím. “Jsou to dotace na celoroční činnost sportovních organizací, jsou rozdělovány z příjmů z loterií, letos to bylo 350 tisíc,”  sdělil Radim Vetchý.

V tomto kalendářním roce se zastupitelé sejdou ještě jednou a to 21. prosince.