LANŠKROUN – Druhá polovina letošního roku bude v Lanškrouně ve znamení velkých oprav a rekonstrukcí ulic. Největší změny čekají ulice Rybniční a Vančurova.

První na řadu pravděpodobně přijde ulice vedoucí podél Krátkého rybníka s příznačným názvem Rybniční. V té se prý mohou místní těšit na novou silnici, mlatovou stezku pro pěší se šesti lavičkami, parkování pro více než čtyři desítky aut nebo nové veřejné LED osvětlení. “Já předpokládám, že pořád jsme v předem stanoveném harmonogramu a že by to mohl být červenec, kdy mohli být zahájeny ty práce,” řekl starosta města Radim Vetchý.

V polovině března se uskutečnilo veřejné projednání tohoto projektu, na kterém vedení města seznámilo veřejnost s plánem na opravu této ulice. Někteří obyvatelé měli k rekonstrukci výhrady a připomínky. Řešilo se mj. pokácení vzrostlého topolu, ten nakonec na svém místě zůstane. Předpokládaná cena této stavby je 6 milionů korun. Lanškroun v letošním roce čeká ale ještě rekonstrukce Vančurovy ulice, ta se nyní projektuje a měla by se realizovat v druhé polovině letošního roku. Zatím proběhla schůzka s projektantem přímo v terénu.

V souvislosti s oběma rekonstrukcemi tak mohou obyvatelé města v druhé polovině roku počítat i s určitými dopravními omezeními.