ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Vstříc rodičům, na jejichž děti nezbylo místo ve školní družině, vyšlo orlickoústecké MC Medvídek. Od září zřídilo Družinku, která děti do příchodu rodičů nebo odchodu do zájmových kroužků, bezpečně zabaví.

Družinka je určena dětem 1.- 5. třídy ZŠ. V blízkosti ZŠ Bratří Čapků, v prostorách MC Medvídek, je šancí nejen pro školáky této školy. Zabavit může děti z jakékoliv jiné školy ve městě. Družinka bude celotýdenní a děti v ní najdou útočiště od 12 do 16 hodin. Sympatická Portugalka, která se zajištění provozu ujala, má o náplni volného času dětí jasno.

Budou si psát úkoly a odpočívat, ale také výtvarně tvořit, sportovat nebo poznávat město. I když je program dopředu připraven a v jednotlivých dnech je určeno, co budou děti v daném okamžiku dělat, bude podle výchovné pracovnice záležet jen na nich. Spěch a stres zde ale rozhodně mít místo nebude. Kapacitně je Družinka připravená pojmout 14 dětí. Na rozdíl od běžné družiny budou muset rodiče za bezpečné zabavení dětí více připlatit.