ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V pořadí třetí ročník Veletrhu sociálních služeb hostil Kulturní dům v Ústí nad Orlicí. Kromě služeb tří desítek poskytovatelů nabídl také vyžití v podobě Abilympiády neboli soutěže pracovních schopností a dovedností osob se zdravotním postižením.

Abilympiádu návštěvníkům nabídla nedaleká zdravotní škola, jež letos rozšířila své každoroční působení na tomto veletrhu a zábavnou formou přitáhla k činnosti klienty zařízení, ve kterých jejich studenti tráví praxi. Celkem se k soutěžení přihlásila tři orlickoústecká zařízení a jedno z Vysokého Mýta. Většinou šlo o klienty stacionářů nebo speciálních škol. Budoucí zdravotníci se pak představovali v roli jejich pomocníků, rádců nebo soutěžních komisařů.

Výkony soutěžících pak byly vyhodnoceny veřejně, a to jako samostatný bod v programu veletrhu. Kdo vydržel, dostal diplom i cenu. Samotný veletrh měl také co nabídnout. Každý z poskytovatelů se prezentoval po svém. Někdo vsadil na kompenzační pomůcky, jiný na výrobky klientů nebo voňavé koláčky. Celkem podle organizátorů Kulturním domem během veletrhu prošlo opět o něco více lidí než předchozí ročníky.