LETOHRAD – Letošní jubilejní „Kopečková pouť“ byla v Letohradě zahájena. Návštěvníci se mohou povozit na kolotočích a jiných atrakcích nebo ochutnat z široké nabídky kulinářských lákadel. Připraven je také doprovodný program plný koncertů.

Pro město a některé z jeho obyvatel se jedná o největší společenskou událost roku. I proto se její organizátoři a dramaturgové nespoléhají pouze na atrakce a stánky s občerstvením. Součástí akce je i rozmanitý doprovodný program, který nabídne vyžití nejen milovníkům adrenalinových radovánek na kolotočích. V případě, že by veřejnost omrzel strašidelný hrad a pokusy o vystřelení upomínky z pouti byly neúspěšné, mohou se zájemci pobavit i jiným způsobem.

Od pondělí do soboty je připraven rozmanitý program od jarmarku řemesel, přes výstavy a koncerty až po závěrečný Pouťfest a ohňostroj. Návštěvnost úvodních dní letošního jubilejního ročníku pouti, která získala své jméno podle kopce, na němž se tyčí kaple sv. Jana Nepomuckého, poznamenalo počasí. To se podepsalo také na hodnocení příchozích. Všem návštěvníkům přejeme přízeň počasí a hladký průběh jízdy na atrakcích. Těm, kteří upřednostňují kulinářsky laděné zážitky, dobrou chuť a při koncertech příjemný poslech.