ČESKÁ TŘEBOVÁ – V pátek 24. května měli v českotřebovském Domově po seniory velkou slávu. Rovných sto let tam oslavila dlouholetá učitelka Marta Cupalová. Poblahopřát jí přišli zástupci vedení města a písničkou potěšit děti pěveckého sboru Kajetánek.

Za vedení města přišli jubilantce poblahopřát starosta Jaroslav Zedník a místostarostka Jaromíra Žáčková. Přinesli květiny a plný koš vitamínů. Další gratulanti v podobě známých a bývalých žáků následovali. Za krátkou chvíli byla jubilantka doslova obložená květinami. Přidalo se i vedení domova se zapáleným dortem, šampaňským a osazenstvem kuchyně. S každým si přiťukla a připila si na zdraví. Z rodiny byl oslavě přítomen jeden ze dvou synů, Jindřich. Jak rychle spočítal, těšila se Marta Cupalová z přízně 5 vnoučat a 8 pravnoučat a do široké rodiny přijala i všechny dětí ze ZŠ Habrmanova, na které až do roku 1969 učila.

Jako celoživotní učitelka se stoletá Marta Cupalová dočkala také gratulace od školních dětí sdružených v českotřebovském Kajetánku. Ty pro ni připravily speciální pěvecký koncert. Protože se necítila dobře, přišly jí zazpívat přímo na pokoj. O víkendu přišla z domova smutná zpráva. Poté, co si ještě jubilantka v sobotu užila koncert své oblíbené Řetůvanky, v noci ve spánku zemřela. V srdcích nám zůstane nejen jako stoletá, ale hlavně jako hodná a laskavá učitelka.