ČESKÁ TŘEBOVÁ – S lyžařskou sezónou se v neděli loučili na českotřebovském Pekláku. Nechyběl u toho tradiční rej masek, atraktivnější o historicky první přejezd českotřebovské laguny. Maškary na lyžích uzavírají sezónu na Pekláku každoročně, a tak není divu, že jich na poslední lyžování i letos přišlo nepočítaně.

Aby se nenudily, připravili jim pořadatelé zábavný program. Nejprve se pořádně rozcvičily, pak zavolaly na Habešáka, pána kopce a lesů z Pekláku. Pod jeho vedením nazuly lyže a rozjely se k vleku, aby je vyvezl na stanoviště k plnění úkolů. Soutěžily hlavně děti, dospělí si spíše užívali posledního ježdění. Závěrečné defilé pak všechny masky svezlo do poloviny kopce, kde došlo na představování a pod kopcem na odměňování. Diváci byli spokojení.

Aby byl závěr sezóny, letos bez každoročního Sjezdu na čemkoliv, atraktivní, připravili pořadatelé netradiční disciplínu v podobě uměle vytvořené laguny. Úkolem bylo přejet ji na lyžích a nesmočit se. Vedlo se to předjezdcům i četným následovníkům. Letošní lyžařská sezóna je tedy v České Třebové ukončená. Trvala 92 dní a všechny rozmary počasí ustála. V pořadí 8. sezóna pozve na lyže ihned, jak to sněhové podmínky v České Třebové dovolí.