ČESKÁ TŘEBOVÁ – Bývalý starosta Jiří Pásek oslaví významné jubileum. Na svou životní pouť se vydal před 80 lety. První kroky v dospělosti jej zavedly na místo účetního v českotřebovské pobočce cihelen. Po roce 1989 vstoupil do komunální politiky. Na českotřebovské radnici pracoval 12 let. Dvě volební období byl místostarostou, od roku 1998 do roku 2002 vykonával funkci starosty.

Po odchodu z politiky se pozornost Jiřího Páska upnula k jeho největšímu celoživotnímu koníčku, tedy fotbalu. Již v 80. letech byl předsedou českotřebovského fotbalového oddílu. Jeho příznivcem zůstal a dodnes je také jeho historikem a kronikářem. Fotbalové letopisy vede od roku 1983 do současnosti. Informace obsažené v několika svazcích kroniky, jejíž základy položil Jiří Zeman, nejsou veřejnosti běžně dostupné.

I přesto se zájemci o historii českotřebovského fotbalu mohou dozvědět. Při příležitosti stoletého výročí od založení prvního oddílu kopané napsal ve spolupráci s dalšími autory knihu. Přes úctyhodný věk chce jubilant ve své práci pokračovat i v budoucnu. Nezbývá než oslavenci k jeho osmdesátinám popřát do dalších let především mnoho zdraví.