ČESKÁ TŘEBOVÁ – Mateřské centrum Rosa v České Třebové už je opět pod střechou. Nové prostory zabydlovalo ve středu 24 října. Původně mělo centrum zázemí v jednom z pavilonů v MŠ U Stadionu. Ten ale město potřebovalo na zřízení třídy navíc, tak se Rosa musela stěhovat.

Přes prázdniny soustředila činnost na venkovní akce a v říjnu mohla opět do svého. Novou adresu má nyní v ulici Kyralova, v bývalé školní kuchyni s jídelnou ZŠ Ústecká, které pro tyto účely prošly kompletní rekonstrukcí. Nově získané prostory uvedla Rosa do provozu slavnostně. Hosty nejprve důkladně provedla a také si pro ně připravila kulturní program. Zároveň také poděkovala za novotou vonící prostory i přízeň, které centrum u vedení města má.

Děti se okamžitě vrhnuly k hračkám a začaly se „zabydlovat“. Ti, co tady dříve pracovali, původní prostory nepoznávali, natěšené maminky naopak srovnávaly a chválily. Na plné obrátky rozjela Rosa provoz hned od následujícího dne. První větší akcí byl Halloween, programově plno už je i v listopadu.