ČERNOVÍR – Pátý ročník „Černovírského rolování slámy“ odstartoval soutěží dětí. Té se zúčastnilo 6 družstev. Malí závodníci rolovali na trati dlouhé 111 metrů s balíkem slámy, jehož váha se pohybovala mezi 100 až 150 kilogramy.

V časovce byli nejrychlejší Šmoulové z Písečné a své vítězství potvrdili i ve finálovém duelu. Po vyhlášení výsledků dětské soutěže poměřilo síly 8 týmů dospělých. I letos se závod na 222 metrů dlouhé trati s balíkem o váze přibližně 250 kilogramů mohl pochlubit mezinárodním zastoupením. Přijeli přátelé z Německa i Polska. Přestože se akce nesla ve znamení zábavy, bylo o co soutěžit. Nejlepší tým se mohl těšit na cestu do Berlína, druhé družstvo na cestu do Bystrzyce Kłodzkiej. O postup se ucházelo také jedno ryze ženské družstvo. Cézarovy ženy vystřídaly na trati několikanásobné vítěze Pivníky – Cézarovy muže.

Ti jim však recept na vítězství neprozradili. Název odkazující k něžnému pohlaví nesl i další tým. Jeho sestavu tvořila čtveřice mužů oděných do ženských spodniček a paruk. Cácorky chtěly těžit z tréninku. Nástrahy trati vyžadovaly i vhodně zvolenou strategii. Definitivní rozhodnutí přišlo ve finále. Cácorky předčily Fofr team a při své první účasti slavili vítězství a postup do Berlína. Smutnit nemuseli ani reprezentanti Fofr teamu z Libchav, kteří pojedou do Bystrzyce Kłodzkiej, kde byla tradice rolování rovněž zahájena.