ČESKÁ TŘEBOVÁ – Další ročník celorepublikové akce na podporu čtenářství, knih a knihoven s názvem Březen – měsíc čtenářů odstartoval. Přibližně 400 knihoven si pro své návštěvníky připravilo doplňkový program. V České Třebové zájemci mohou přivítat jaro tradiční tvořivou dílnou.

V rámci cestopisné přednášky o Kanadě se příchozí alespoň zprostředkovaně dostanou za oceán. Teenagerům bude určena taneční soutěž Dance Battle. Na závěr v České Třebové ocení nejpilnější čtenáře za rok 2012. V Ústí nad Orlicí odstartují vzpomínáním na Josefa Škvoreckého. Cyklus událostí bude pokračovat školením pro veřejnost o vyhledávání na internetu.

Následně si zájemci budou moci doplnit své znalosti z historie při přednášce o Františku I. Jarní povídkování bude zasvěceno autorům, od jejichž narození či úmrtí letos uplyne kulaté výročí. Předčítána by tak mohla být díla Jaroslava Haška, Franze Kafky, Oty Pavla nebo Heleny Zmatlíkové. Závěrečná akce, Jaro už nespí, se bude konat na dětském oddělení. Podrobné informace o březnové nabídce naleznete na webových stránkách jednotlivých knihoven.