ČESKÁ TŘEBOVÁ, ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Prázdninové vyžití školních dětí pokračuje i v srpnu. Ty, co už jsou z dovolené doma, zabaví příměstské tábory. Na rozdíl od těch červencových jsou zaměřeny na rukodělné práce a sport.
Českotřebovským dětem se o program postarala ZŠ Habrmanova. Ve čtvrtém srpnovém týdnu je pozvala na pokračování Prázdnin se Šikulkou. Letos se konaly podruhé a obsahem byly rukodělné práce. Na programu byla výtvarná technika, a tak děti zdobily trička, malovaly voskem, vyráběly keramiku, tvořily textilní šperky a zvířátka. Výtvarným technikám dostaly možnost se učit také orlickoústecké děti. Příměstský tábor DDM jim jich nabídl hned několik, od tkaní na ručním stavu, přes výrobu papírovolátkových zvířátek až po práci s pedikem nebo plstí. Využilo toho 8 dětí ve věku 6 – 15 let. Dobrodružství a zábavu v pohybu si zase užili účastníci v pořadí 4. příměstského tábora orlickoústeckého RC Srdíčko. Dvacítku dětí zavedl do Narnie a formou her a soutěží jim umožnil mezi sebou soutěžit. Také se hodně cestovalo, a to za oblíbenými hrdiny. Do země kouzel a neobyčejných příběhů vstupovali jak jinak než dveřmi ve skříni.
V tomto týdnu se zase prázdninově vyžívají pohybově nadané děti. V Ústí nad Orlicí od pondělka probíhá florbalový camp a Česká Třebová hostí camp hokejové mládeže.