ČESKÁ TŘEBOVÁ – Kulturní centrum, Městské muzeum, Rodinné centrum ROSA a Dům dětí a mládeže v České Třebové pořádalo po roce akci “Piknik v parku Javorka”. Druhé pokračování zaznamenalo podle počtu zúčastněných opět úspěch, kterému dopomohlo také slunečné počasí.

Loni se piknik poprvé uskutečnil u příležitosti 130. výročí založení Městského parku Javorka.  “Letos už je to jenom opakování akce, která měla velmi krásnou odezvu mezi veřejností v České  Třebové, protože málo na plat lidi do parku chodí na procházku, ale strávit tady odpoledne to většinou nemáme čas, tak jsme tomu dali tuhle tu formu,” sdělil Josef Kopecký, ředitel Kulturního centra Česká Třebová.

Zájemci si mohli věci nutné k piknikování sami přinést, případně si na místě půjčit deku nebo zakoupit i občerstvení. Pořadatelé také zajistili řadu doprovodných aktivit.

Jednu z atrakcí zajišťovali skauti, u kterých si návštěvnici mohli půjčit loďku a vydat se na místní rybníček. Dále probíhaly například komentované prohlídky parku pro dospělé. Někteří účast na pikniku vůbec neplánovali. “Je to taj fantastický v Třebové, my jsme z Brna a přijeli jsme semka uplně na pas blind a najednou jsme tady na skvělé akci, takže palec nahoru pro Třebovou a pro Javorku,” řekl Lukáš Veselý, účastník pikniku.

Na programu bylo dále třeba putování za oživlými bytostmi Javorky a piknik zakončil koncert jazzové kapely Dragons Brew.