ČESKÁ TŘEBOVÁ – V nových prostorách se chystá od října zahájit českotřebovské mateřské centrum Rosa. Umožní to přestavba bývalé kuchyně se školní jídelnou v základní škole Ústecká. Do dokončení zbývají necelé dva týdny.

Objekt jsme s kamerou navštívili v polovině září. To se všechno připravovalo na vlastní stavební činnost. Místnosti právě dostávaly nové podlahy, připravovala se instalace vody a osvětlení, rýsovaly se základy nových příček, vše s ohledem na budoucí provoz malých dětí. Obecně si mateřské centrum polepší. Kromě zázemí se šatnou, sociálkami a přebalovacím koutem bude moci využívat také denní místnost a herními prvky vybavené venkovní prostory, jež budou přímo dostupné z největší místnosti. Umožní to nově probourané dveře.

Celá rekonstrukce přijde město na 750 tisíc korun. Vedení radnice k ní přistoupilo, protože prostory MŠ U Stadionu, kde Rosa dosud působila, začaly sloužit svému účelu, tedy potřebám školky a předškolních dětí. Centrum samotné se chystá zahájit „v novém“ od měsíce října.