ČESKÁ TŘEBOVÁ – Svůj křest s dětmi si třída odbyla 3. září. O den později dostali možnost prostory zhlédnout ti, jejichž přispěním vznikla, tedy zástupci města, dodavatelé i sponzoři.

Pozvala je ředitelka školy Ludmila Pechancová, aby všem za jejich úsilí a snahu poděkovala. Děkoval také přizvaný zástupce českotřebovské farnosti, a to růžemi pro každou z dam personálu mateřské školky a modlitbou, aby bylo dětem i učitelkám v nových prostorách dobře a vše zlé se jim vyhnulo. Na zdar celé akce si později přítomní společně připili. Nová třída je umístěna v prostorách horních pater pavilonu, které až do loňského června využívalo MC Rosa. Vznikla v rekordním čase, od prvních bouracích prací až po otevření uplynulo sotva 6 týdnů.

Výsledkem jsou novotou vonící prostory s nejmodernějším vybavením. To se líbí dětem i dospělým. Celkem město do rekonstrukce dalo 1,07 milionu korun. Částka pokryla nejen přebudování potřebných prostor, ale také vybavení školy potřebným nábytkem, sociálním zařízením nebo nákup kuchyňských a jídelních potřeb. Dostalo se i na nové pískoviště na zahradě školy, kde renovací prošla i většina stávajících herních prvků. Třída slouží 28 nejmenším dětem a jejím otevřením mohlo město uspokojit všechny zájemce o umístění dětí do této školky.