ORLICKOÚSTECKO – Nadcházející léto a školní prázdniny s sebou přináší i množství tzv. sezónních prací a také brigád pro studenty. Výjimkou v tomto případě není ani orlickoústecko, kde s největší pravděpodobností bude brigádních příležitostí dostatek.

Letní měsíce přinášejí celou řadu sezónních prací například v zemědělství, lesnictví nebo stavebnictví a také studentských brigád. “Úřad práce jako takový vyloženě letní brigády nebo sezónní brigády nesleduje, ty statistiky my tady nevedeme, nicméně poptávku firem po pracovní síle, takže poptávka je veliká. Lidí, který by mohli, chtěli pracovat a mohli pracovat, těch je čím dál méně,”  řekla ředitelka Úřad práce Ústí nad Orlicí Vladimíra Lesenská

Přivydělat o letních prázdninách si je možné tradičně ve spoustě menších a středních firem. Příležitosti pro studenty nabízejí v dnešní době ale i průmyslové podniky.

V současnosti se zaměstnavatelé také někdy obrací na pracovní agentury a čím dál více firem začíná spolupracovat přímo se školami. Mnoho studentů má tak brigádu i v průběhu školního roku.

Nabídka příležitostí pro studenty v našem regionu by o letošních prázdninách měla převyšovat poptávku.