ČESKÁ TŘEBOVÁ – Českotřebovský Týden sportu roku 2017 je minulostí. Sportovní aktivity vyvrcholily závodem O železného kohouta. Ty kulturní, koncertem skupiny Mňága a Žďorp a ohňostrojem.

Ve čtvrtek čekala na žákyně šestých a sedmých tříd vybíjená ve sportovním areálu Rybník. Soutěžilo se v atletickém víceboji žáků prvních až pátých tříd v areálu gymnázia a jednou z dalších aktivit byl například orientační běh v parku Javorka, který přilákal i úplné začátečníky.

Staré náměstí se rozpohybovalo v rytmu zumby, a to nejen na pódiu, ale i pod ním. Hudební program zahájila českotřebovská kapela gympláků, která si říká “375 metrů nad mořem”. Když vystupoval revival U2, výrazně se zhoršilo počasí. Bouřka byla důvodem, proč bylo přerušeno taneční vystoupení a především byla zcela zrušena kapela UDG.

V pátek se na bazénu soutěžilo v plavání jednotlivců, na stadionu Pod Jelenicí se hrál fotbal žáků ze základek a sportovní akce Týdne sportu vyvrcholily štafetovým závodem O železného kohouta. Čtyřčlenné týmy čekal běh na Peklák, cyklistika, plavání v bazénu a závod na kanoích v Srnově. Po dojetí do cíle se ještě musel jeden závodník z každého týmu poprat s tajnou dIsciplínou. Tentokrát to bylo zatloukání hřebíků. V nejlepším čase 40 minut, 57 vteřin dokončil závod Peklák team.

V průběhu celého týdne bylo sportujícím rozdáno téměř dva a půl tisíce pamětních kohoutků. Program uzavřela série tanečních a sportovních vystoupení. Vrcholem kulturního odpoledne bylo vystoupení ostravské zpěvačky Tanji, dívčí skupiny Holky a především zahrála kapela Mňága a Žďorp.

Týden sportu není nejlevnější záležitost. “Rozpočet je zhruba 830 tisíc. Rozhodně se zas dostaneme chloupek do mínusových čísel, jako každej rok,” vypočítal hlavní pořadatel Luboš Vašina.

Počasí se v pátek umoudřilo a na tmavé obloze tak byl krásně vidět závěrečný ohňostroj.