ÚSTÍ NAD ORLICÍ – První koordinační schůzka k orlickoústecké celoměstské akci Město v pohybu se konala na radnici. Organizátoři musejí před zahájením této události, která je plánována na začátek června, vyřešit ještě řadu věcí.

Každoročním lákadlem pro obyvatele města je seznam kapel a jednotlivců, kteří v Ústí nad Orlicí vystoupí. Pro letošní rok si město připravilo, například kapelu Mirai, Voxel & Pokáč nebo Annu K. “Město v pohybu je, co se týká kulturní části,  z devadesáti pěti procent samozřejmě už hotové. Teď už dolaďují detaily místních vystupujících,” řekl Karel Pokorný, ředitel KLUBCENTRA v Ústí nad Orlicí.

Během týdne proběhne i tradiční vyhlášení vítězů soutěží. Organizátoři jednali také o Dni ochrany životního prostředí, u této akce ale zůstává nadále otazník. Zmínka byla i o sportu. Zde se neplánují žádné novinky, budou se pořádat tradiční akce. Pozváni budou i letos zástupci partnerských měst. “Každoročně na město v pohybu zveme zástupce partnerských měst, což je  Poprad, Neukölln, Amberg nebo polská Bystřice Kladská. Všichni tito zástupci jsou pozváni na většinou sobotní program,” zmínila vedoucí oddělení cestovního ruchu a propagace Zdenka Kroulíková.

Peníze pro červnovou slavnost nepůjdou pouze z městské kasy. “Akce představuje cca 1,2 milionu korun. Město se na této akci podílí s vlastními prostředky ve výši 350 tisíci. Ostatní peníze jsou od sponzorů a partnerů,” řekl Petr Hájek, starosta města. Začátek akce je stanoven na pondělí 4. června a potrvá do soboty 9. června. Město v pohybu bude zakončeno tradičně ohňostrojem na Mírovém náměstí.